2022-04-21 10:16:34• hírek • Bede Emőke

Csupán egy kábítószer-kereskedőt helyeztek előzetes letartóztatásba

Ahogyan arról beszámoltunk, április 19-én, azaz kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság szatmári irodájának ügyészei 39 házkutatást tartottak Szatmár és Máramaros megye területén. Az akció során olyan ingatlanokban tettek váratlan látogatást, melyek szorosan köthetőek egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűnszervezethez.

A DIICOT tájékoztatása szerint az ügyészekből és rendőrökből álló csapatok 650 gramm kannabiszrügyet, 120 grammnyi kristályos anyagot (4MMC – mefedron), 10 dohányőrlőt, egy engedélyköteles gázpisztolyt, 8.000 lejt, valamint 240.000 eurónyi kellékbankjegyet találtak. Az ügyészség irodájába a házkutatások nyomán hat főt kísértek be kihallgatásra. A bevitt személyek közül azonban végül csak ötöt vettek őrizetbe 24 órára, illetve a Szatmár Megyei Törvényszéken csak ellenük kezdeményezték a kényszerintézkedés elrendelését is.


A törvényszék honlapján elérhető adatok szerint a büntetett előéletű B. Sándort szerdán 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, bűntársai, azaz G. Razvan Vasile, S. Mark, O. Paul Sebastian, illetve B. Ioan Gheorghe pedig ugyanezen időre házi őrizetbe kerül. Utóbbiak tehát a következő egy hónapban nem hagyhatják el otthonaikat, illetve a többiekkel való kapcsolatba lépés is szigorúan tilos. Amennyiben a „játékszabályok” közül bármelyiket is szánt szándékkal megszegik, a házi őrizetet előzetes letartóztatásra cserélik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: